És ha köhögni kell?

Tél van, ilyenkor sok a meghűléses, torokfájós, köhögős ember. A rendszeres mézfogyasztók közül persze sokkal kevesebben kapnak el ilyen “nyavajákat”.

De egyáltalán honnan jön a felfedezés, hogy melyik méz mire jó? Egyik (és a fő) dolog a népi megfigyelésen alapuló tapasztalat. Ezeknek a nagy részét a mai világban interneten össze lehet gyűjteni annak, aki érdeklődik a mézek hatásai iránt.

Én is így tettem az utóbbi időkben. Nézelődtem, könyveket olvastam. Méhészeket kérdeztem.
Aztán olvastam valamit, ami egy kicsit túlmutat a népi tapasztalatokon. Amerikai orvosok Méz vagy Robitussin című cikket amerikai orvosok írták.

Miért érdekes ez? Azért, mert rájöttek valamire (mégpedig tényleges tapasztalat alapján), amit én személy szerint eddig sehol sem találtam, sehol sem olvastam.

Rájöttek a POHÁNKA (HAJDINA) MÉZ KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓ-MEGSZÜNTETŐ hatására. Mégpedig rámutatva a “kísérletben” résztvevő gyógyszerek/szerek kárára és haszontalanságára! Bravó orvosok! (Tehát nem orvos-ellenes, hanem gyógyszer és gyógyszergyár ellenes vagyok, de erről majd egy bejegyzésben bővebben kifejtem véleményemet…)

Ha valaki közületek látta valahol leírva a pohánka méz ilyen hatását ezen az amerikai forráson kívül, szívesen veszem, ha közlitek velem. Akár a megjegyzésbe beírva.

Igaz én a kakukkfűre mézre írtam már sok jót (sajnos most nem tudjuk beszerezni), de természetesen időközönként fogyasztok hajdina mézet is. Bár sokan “büdös”-nek mondják, az íze viszont inkább az ínyencek kedvencévé teszi! Az egyik legjobban fogyó mézünk.

A hajdina méz a köhögésen kívül még jó szívre, érrendszerre, légúti problémákra, magas vérnyomásra és daganatellenes hatása van, hogy csak a jelentősebbeket említsem.

Próbáljátok ki, kóstoljátok meg! Aztán beszámolhattok róla! 🙂

Mézédes Egészséget Mindenkinek!

Oszd meg!
;