Iparosított cukorgyártás = iparosított betegséggyár? (3)  

 

Utánanéztem, annak is, hogy mit okoz a finomított cukor. Az eredmény lehangoló. Ha csak a fele igaz azoknak az eredményeknek, amelyeket tudományos vizsgálatok és kísérletek alapján tapasztaltak, már az is sok lehet.

Nézzük szinte felsorolás szerűen a legfőbb “eredményeket”

A fehér cukor tehát üres kalória. A cukor tápanyagot nem tartalmaz, ugyanakkor hirtelen emeli a vércukor– és inzulinszintet. Ezzel nassolásra késztet, elhízást okoz, a lebontásához további vitaminokra van szükség.

 

Károsítja az idegsejteket, megnagyobbítja a májat. A test B-vitamin tartalékait kiüríti.

 

Megváltoztatja a normál bélflórát, fokozza a daganatképződés esélyét. A bélrendszerben a cukor a gombás megbetegedések melegágya, terheli a hasnyálmirigyet is. Székrekedést okoz.

 

Fokozza a gyomor savképzését, következménye: gyomorsav túltengés, gyomor és nyombél fekély. Tehát túlterhelést jelent a szervezetünknek, izgatja az emésztőrendszert.

 

Elsavasít. Elvonja a csontokból a kalciumot, csontritkulást okoz. Megköti és visszatartja a koleszterint.

 

Fogainknak sem tesz jót.  Nehezíti élő gépezetünk, agyunk munkáját.

 

Mértéktelen fogyasztása emésztési zavarokat, ételallergiákat, candida-fertőzést, endokrin betegségeket, alacsony vagy magas vércukorszintet, ízületi gyulladásokat, rákot és sok más degeneratív kórt okoz.

 

Nem vicc!

 

Hát ezeket okozza a javasolthoz képest átlagban 22-szeres cukorfogyasztás, ami a cukorimádóknál akár 100-szoros is lehet! Azt hinnénk, nem is olyan könnyű napi 11 dkg cukrot megenni?

 

1 liter kóla-szerű üdítő és már bőven túl is vagyunk a napi átlagfogyasztáson!

 

A feldolgozott élelmiszerek legtöbbje tartalmaz finomított cukrot.

 

Na, erről lesz szó a következő részben!  >>folyt.köv.>>>

 

Véleményt alul írhatsz, vagy megoszthatod, ha tetszett.

Oszd meg!
;