Alapfeltétel, amelyet észre sem veszünk!

Asztmáról, nem csak betegeknek

Magyarországon kb 300 000 ember szenved az asztma betegségben. És ez a szám folyamatosan nő, az arány egyre rosszabb. És ami a legszörnyűbb: hogy a gyerekeknél az arány már 4-5 % és ez is romlik.

Az asztmás betegek egy része allergiás asztmában szenved, tehát valamilyen allergia miatt alakult ki a légúti betegség. A másik csoportnál azonban ez nem függ össze allergiával, és általában – az orvosok szerint – nem lehet tudni, mitől is alakult ki. Később írok ezeknek a jelenleg általános orvostudományi kezeléséről is..

Sokszor olvashattál már tőlem a megelőzés fontosságáról, évek óta rengeteg témában hirdetem, hogy a betegségeket nem kezelni, hanem megelőzni kéne!

És hidd el, ez legalább olyan fontos téma most!

Ha belegondolsz a következő példába, akkor Te is el fogsz szörnyülködni! É remélem el is gondolkodtat.

Egyszerű példa: bizonyára jártál már nagyvárosban, még ha nem is Budapestről beszélünk. Gondolj csak egy szimpla korlátra a buszmegállóban, és valamikori fehér házfalra az út mellett, vagy ha laktál (vagy most is nagyvárosban laksz) tudod, hogy az ablakpárkány milyen…Szürke, sőt fekete! A magas „szállópor koncentrátum”, a por, a szmog az kiül a korlátra, a párkányra, MINDENHOVA! És mondhatunk bármit, EZT BELÉLEGEZZÜK. Én is, Te is! (Ha esetleg nagyvárosi vagy, pláne budapesti akkor főleg érint Téged! De, ha nem, akkor is…)

Ez a szürke-fekete a tüdődbe lélegezve leülepszik a hörgőkre. Lehet hogy csak egy kicsi, aztán még egy kicsi,  és így tovább. Ez lassítja a hörgők munkáját, növeli a reakció időt, csökkenti az ingerek eljutását. Ezáltal nehezedik a légzés. A légzés egy alap észrevétlen művelete a szervezetünknek! Egy Életfeltétel! Csak akkor vesszük észre, ha nehezedik, lassul, gondot okoz. Aztán a hörgők begyulladnak, és még nagyobb a gond. És amíg az a szürke por rajta van, gyulladásban maradnak… Hónapokig, évekig?

Szerintem ijesztő!

És ez jelenleg úgy tűnik, hogy nem lesz jobb. Nagy városból több, tiszta levegőből kevesebb van.

És most gondoljunk a gyermekekre. Ha ez már egész pici korban elkezdődik, milyen jövőt várhatunk?

Ha már most elkezdjük terhelni a tüdejüket, akkor mi lesz később?

Az asztma és hasonló tüdő, hörgő problémák gyógyításában – szerencsére –már nem nyúl mindenki egyből a gyógyszerekhez. Például Salvus vizes (sós vizes) inhalációt alkalmaznak, hogy segítsék a légzést.  De van sókamra, barlangkúra. Elvonulhatsz (még van néhány tiszta hely) a hegyekbe “tiszta levegő kúrára”. Emellett a inhalációs készülékek is elterjedtek, ezeknél por vagy spray formájában történik a belégzés. Azért minden negatívum ellenére, még ez is sokkal jobb, mint a gyógyszerek!

De az inhalációs szerek sokszor tartalmaznak gyógyszert: hörgőtágítót és gyulladáscsökkentőt.

Tehát: „gyógy”szert.

A begyulladt hörgőket a mai orvoslás többnyire gyógyszerrel, mesterséges anyag bejuttatásával “gyógyítja”. Az idegen anyagot a szervezetünkben egy másik mesterséges, idegen anyaggal.

Jelenleg itt tartunk.

Te kedves Olvasóm, ismered a véleményemet a gyógyszerekről.

Te, aki ismersz, bizonyára várod, hogy adjak valami tippet természetes megoldásra. És megoldást a megelőzésre.

Kedves Olvasóm! Ha így van, akkor jól ismersz.

Hamarosan jövök a folytatással.

Oszd meg!
;