Mi van még a levegőben?

Az előző bejegyzésben (1) csak a levegőben lévő port érintettem. De mi is van még a levegőben, amit nem látunk? Legfeljebb néha érzünk, vagy a betegségek tüneteiből lehet “kiokoskodni”.

Sorolom: virágpor (tavasztól őszig), poratka (főként zárt terekben), állati szőr, a civilizáció okozta légszennyezés egyéb formái (ólom, radioaktiv anyagok, gázok, egyéb mérgek – pl permetezőszerek, stb) , gombaspórák (pl. penész), vírus, baktérium, egyéb mikroorganizmusok.

Most nézzük egy kicsit az allergiás tüneteket. Az ételallergiát most hagyjuk. Koncentráljunk a levegőből belélegzett allergén anyagokra.

Összességében elmondható, hogy a levegőben lévő bármilyen szennyezőanyagra lehetünk allergiások vagy elkaphatunk egyéb betegségeket.

De mi is az az allergia?

Az immunrendszer kóros reakciója egyéként ártalmatlan, úgynevezett allergén anyagokra. Tehát az allergia egészséges szervezetben nem jelentkezik!

Tévhitek az allergiáról:

  • örökölhető
  • nem gyógyítható, csak a tüneteket lehet csökkenteni, méghozzá csak gyógyszerrel

Az allergiás tünetekről most nem írok, azt az érintettek ismerik. De egy dolog biztos: ha nem foglalkozol az allergiáddal, vagyis pontosabban fogalmazva csak gyógyszerket szedsz, biztos lehetsz benne, hogy előbb-utóbb más betegségek is kialakulhatnak. pl. asztma, szénanátha, ekcéma, kötőhártya gyulladás, emésztési problémák.

Mi a teendő?

Egy biztos: nem a gyógyszerek szedése! Attól sosem fog elmúlni, csak rosszabbodni.

Megoldási lehetőség hamarosan.

Folyt. köv.

Oszd meg!
;