Miért beteg a gyerek?

Vagyis: miért beteg többször, ha közösségben van?

A beteségek kialakulása alapvetően az ember immunrendszerének erősségétől függ. Ezért vannak olyanok, akik járvány idején is egészségesek maradnak, pedig ugyanabban a környezetben vannak/voltak, mint megbetegedett társaik.

Hogy hogyan lesz valaki ellenállóbb a másiknál, az sokmindentől függ. De legfőképeen a táplálkozástól (étrendkiegészítőket is beleértve) és az életmódtól. Az emberek a megelőzéssel viszont keveset foglalkoznak (ez tény), csak akkor kapkodnak (főként gyógyszarok szedésével – gyógyszar ededete: lásd előző bejegyzés), amikor már betegek.

Gyerekek. Ha egy gyerek évente csak 10-12-szer lázas beteg, az állítólag normális (ez az átlag). Ha azt vesszük, hogy ezek a betegségek a hidegebb időszakra koncentrálódnak, akkor ez havi két ilyen betegséget jelent. Ilyenkor jönnek a lázcsillapítók, antibiotikumok.

(Érdekesség: hosszútávú tanulmányok igazolják, hogy a sokkal több a rákos megbetegedés esélye azoknál, akik gyerekkorukban sokszor szedtek lázcsillapítókat, antibiotikumokat.)

Miért beteg sűrűn agyerek? Egyértelműen kimutatható, hogy a közösségben tartózkodás miatt. Ha az egyik gyerek beteg, akkor a másik is könnyen “elkapja” (szó szerint). Hogyan kapja el? Legtöbbször a zárt térben (osztályteren, óvodai foglalkoztató) a levegőből egyszerűen belélegzi a betegséget okozó kórokozókat is.

(Az előző részekből összefoglalva: a baktíriumok, a vírusok és a gombák a levegő szilárd és folyékony részecskéihez tapadva vannak jelen a levegőben.)

Ehhez még hozzájön az immunrendszer gyengesége és “készen van” a szinte folyamatosan beteg gyerek.

Jó ez a szülőnek? Hülye kérdés, nyílván nem! De mit tesz ellene? Rendszerint semmi mást, csak orvoshoz jár a gyerekkel együtt és gyógyszarral “gyógyít”.

De! Visszajelzésekből tudjuk, hogy azért egyre többen a gyógyszar-nélküli utat választják, megelőzésben és gyógyításban egyaránt. Eredményesen.

Ez az én küldetésem is: minél többen ismerjék meg a gyógyszarok nélküli életet. Életkortól függetlenül.

Ennek elősegítésére jön nemsokára egy újdonságunk Magyarországon.

folyt.köv.

 

Oszd meg!
;