Mi az az őrültség?

” Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”

Gondolom sokan tudjátok, ki mondta ezeket. Az első könyvem minden fejezetének elején töle olvashattok idézeteket. Az egyik nagy kedvencem, aki nem más, mint Einstein.

Gondolj egy kicsit bele, hányszor fordul(t) elő veled ilyen “őrültség”. Sokan nemhogy ugyanazt, hanem semmit sem tesznek a változásokért, így várják a sültgalambot.

De TE, kedves olvasóm, TE legalább egy kicsit biztosan más vagy, mint a nagy többség. Különben nem olvasnád ezt a bejegyzést sem. Kilógsz a sorból. Mondták már ezt NEKED? Ha igen, örülj neki, és folytasd a különcködést.

Mi köze ennek a mondásnak a LÉGZÉS témához?

Nem csak a légúti megbetegedésekhez, hanem mindenféle betegséghez köze van.

  • Ha valaki csak gyógysz_rokat szed, akkor ne várja, hogy meggyógyul, legfeljebb a tüneteket kezeli, de az okokat nem (lerágott csont).
  • Ha a gyermekedet is gyógysz_rokkal tömöd, ne várd, hogy ritkábban lesz beteg és egészséges felnőtt lesz belőle. A gyógysz_rok mellékhatásai okozta halálok a “civilizációs” országokban már a negyedik helyen áll.
  • A kényelmet feláldozzuk az egészségért cserébe. Mennyivel kényelmesebb egy pirulát bevenni vagy bevetetni a gyerekkel, mint a sokszor macerásabb, több odafigyelést igénylő mérgek nélküli megoldást választani. És elvárod, hogy a főnököd örüljön, ha betegállományba mész?
  • A megelőzés végképp macerás. Mert ehhez meg végképp rendszeres odafigyelés, az “elfelejtettem” szó kiiktatása szükséges. Rendszeresen táplálékkiegészítőt bevenni, rendszeresen mozogni, megválogatni a vásárlandó élelmiszereket. Ez mind megerőltető és kényelmetlen. Van egy jó hírem! Csak az elején megerőltető, amíg szokássá nem válik! Tedd szokássá! Addig ne várd el, hogy ritkábban leszel beteg!

A megszokások rabjai vagyunk. De nem mindegy, milyen megszokásoké! Az átlag megszokások maguktól kialakulnak. Már gyerekkorban.  “Mindenki ezt csinálja, én is így teszek.” Aki ezektől eltér, azt sokszor kinézik. Már az óvodában is azt mondják. Ha nem azt csinálod mint a többiek, nem vagy haver. Kell ez neked? Ha nem is őrültnek, de legalább bolondnak néznek.

Én azt mondom: Ilyen értelemben nézhetnek őrültnek! Meg bolondnak. Meg különcnek. De te tudod, hogy ennek kellene lennie a természetesnek. Szó szerint.

A többiek meg várják a változást és nem tesznek semmit érte. Amikor meg tennének valamit, már sokszor késő…

Itt a végén van egy jóhírem. Így, egybeírva. Hamarosan bemutatok egy újdonságot, aminek a használatát könnyebb lesz szokássá tenni.

Hogy egészségesebb légy. Meg a gyermeked is. Meg az egész családod.

folyt. köv.

 

Oszd meg!
;